Der var engang
Én ting var at opleve Randi+Katrines Picnickurv som overskaleret installation i Frederiksberg Have i efteråret, hvor den suverænt udnyttede rokkoko-parkens særlige atmosfære. Men at kunne præsentere den som pop up-skulptur i Apparatur er os en helt særlig glæde.
Apparatur har længe ønsket at berige læserne med hver deres helt egen skulptur. Vi inviterede Randi+Katrine, som har arbejdet sammen siden 2003, på grund af deres interesse for rumlighed og erfaring med arkitektoniske strukturer.
Picnickurven, den blåternede dug og kirsebærrene er bare et smukt syn. Værket besidder desuden et elementært narrativt potentiale, for elementerne aktiverer både syns- lugte- og smagssans. Erindringer om barndommen, reklamer for Den gamle Fabrik og i det hele taget minder fra tiden før verden gik af lave provokeres frem i smertelig vellyst.
Pop up-skulpturen er overset i både kunstnerisk og tidsskrifthistorisk sammenhæng. Men formen er helt i tråd med Randi og Katrines poetiske univers, deres særlige glæde ved selve materialet og den håndværksmæssige del af den kunstneriske proces. For koncept og praktisk udførelse er to sider af samme sag i Randi+Katrines værker, der altid oser af både fantasi og kunnen.


Tekst af Julie Bjørchmar
Apparatur11


Tilbage